Aluwhites skjutbara fasadpartier öppnar upp och släpper in ljuset i ditt hus. Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus! Med partier som ger stora öppningar tar du bort gränsen mellan inne och ute samtidigt som det skapas ett fantastiskt ljusinsläpp.

Aluwhite Fasad skjutparti är ett system med bruten köldbrygga i både dörrar och karm för bästa möjliga täthet och U-värde. Karmen monteras i ett och samma stycke för maximal täthet och luckor och karm levereras med isolering i profilerna för bästa möjliga isolerförmåga. 

Den skjutbara luckan har en lyft/skjutfunktion som innebär att man sänker ner luckan över golvskenan i stängt läge för att få en maximal täthet.

Levereras med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas, vilket gör Aluwhite Fasad till en fantastisk investering både ekonomiskt och estetiskt.

2-delat Fasad, 1 skjutbar och 1 fast del , 3-glas med argon

Rättvänd

Bredd: 2500/3000/3500mm

Till webbshop

Spegelvänd

Bredd: 2500/3000/3500mm

Till webbshop

Dokument

Monteringsanvisning

Teknisk Info

Produktbeskrivning

Aluwhite Fasad Skjutbart parti för montering direkt i husfasad.

Rättvänd/Spegelvänd

Aluwhite Fasad beställs i rättvänt eller spegelvänt utförande. På ett rättvänt parti är den skjutbara luckan placerad till höger utifrån sett, i ett spegelvänt parti är den skjutbara luckan placerad till vänster utifrån sett. Den skjutbara luckan är placerad på det yttre spåret utifrån sett.
Vid stora öppningar där man har två partier där en pelare eller vägg delar av partierna är det lämpligt att man beställer ett rättvänt parti och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår mot pelaren.

Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet inkluderat drevning.

Exempel: Jag har mätt upp bredden 3000 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i min husfasad. Beställ parti 3000 x 2100 mm så passar detta med plats för att dreva/isolera.

OBS! Drevning/Isolering och foder för insida och utsida ingår ej!

Teknisk Information

Skjutbart Fasadparti 2-delat, 1 skjutbar och en fast del.
Bredd: 2500 mm, 3000 mm, 3500 mm
Höjd: 2100 mm
Kulör: Vit. RAL 9010-PS
Glaskassett: T4-12, 3-glas med energi + argon. Säkerhetsglas, 5 gånger starkare än vanligt glas.
U-värde glas: 0,7.
Tätning: Tätning med gummilister för bästa möjliga lufttäthet.
Hjul: Kullagrade, rostfria boogiehjul inkapslade i justerbart hjulhus.
Golvskena: Rostfri stålsäls i hjulbanan.
Lyftspanjolett
Låsbar med hakregellås, europacylinder på den skjutbara luckan
Karmdjup/profilbredd: 142 mm

Övrigt

Välj din önskade bredd i sortiment av rättvända eller spegelvända alternativ. Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet.
Aluminiumprofiler ger en mycket lång hållbarhet med enkelt underhåll. Skena med slitstark stålräls och runtomliggande karm av kraftig aluminium.

I leveransen ingår

Skjutparti – levereras färdigmonterat
Karm med dörrar är monterade vid leverans.
Glaset levereras separat och monteras när karmen är monterad i husfasad.
Monteringssats med anvisning.

Drevning/Isolering/foder
Drevning/isolering och foder för insida och utsida ingår ej.
Detta köps separat beroende på vilket material man önskar använda.